Villa Ammende algusaegadest ehk 1913. aasta kokaraamatust on pärit selline söögitarkus: "Meeleolul on sööma asumisel määratu tähtsus. On inimene ärritatud, mingisugusel põhjusel vihane, tusane ehk hirmunud, siis lükaku parem söömaaeg kuni parema meeleolu kätte saamiseni edasi."
-
À la carte
Kui villa Villa Ammende restoranis kohtuvad ajatu elegants ja Moodne Eesti Köögikunst, siis luuakse maitsemälestusi. Pakutav menüü on restoran MEKK peakoka Rene Uusmehe nägu ja tegu. Kirgliku toiduvalmistajana sobitab ta taldrikutele hooajalisi maitseid, puhtaid ja lihtsaid. Ikka selleks, et Ammende külaliste südameid kiiremini põksuma panna.
-
Joogikaart
Ammende joogikaart on justkui seesama vana tamm seal meie terrassi nurgas. Oma lihtsuses ja ilus kannab see võimas puu just neid väärtusi, mida Ammende pere veini- ja kokteilikaart aastaringselt vajab.
-
Lastemenüü
Kui lastemenüü rõõmustab lapsevanemaid, siis usutavasti ikka lapsi ka. Viimases oleme üsna kindlad, sest kõik road on pisikeste külaliste peal ära testitud ja nende poolt kiitva hinnangu ka saanud.
-
Hommikusöök
Me oleme alati oma hommikusöökide üle uhked olnud. Igaüks saab a la carte menüüst omale meelepärase valida, saateks maitsev kohv ja lahke pererahvas. Väike mull muidugi ka. Hommikusöögile saab tulla ka siis kui meil ei ööbi!
-
Kaupmehe rikkalik pidusöök
Ammende pere kutsub Teid külla perekonna õhtusöögile. Sellel õhtusöögil läheks me otsekui ajalooradadel 100 aastat tagasi suurkaupmehe Hermann Leopold Ammende suvekoju pika õhtusöögilaua taha. Jah, selle sama suvekodu, kus täna võõrustab külalisi Villa Ammende restorani ja hotelli pere.
-
Erimenüüd
Kohvipausid, suupisted, pidulik menüü ja buffee - ideaalne valik seminaridele ja ärikohtumistele, kuid ka väikeseks koosistumiseks sõpradega või tähtpäevade pidamiseks.
Lisapõhjuseid tulemiseks
Hea pakkumine on toimiv relv kahtlemise vastu.
Toit pole kunagi pelgalt toit
Ammende köögis on olulisel kohal tasakaal. Tasakaal nii toidus kui ka pereliikmete vahel. Meie väikest kööki täidavad vahvad kokad, kes teevad kirega süüa ja kelle südamed paneb kiiremini põksuma värskest toorainest roogade valmistamine. Kuid suurepäraste roogade valmistamisest veelgi olulisem on meie kokkade jaoks köögi meeskond, kellega koos õlg-õla kõrval päevast päeva toimetatakse. Koos uusi maitseid ja roogi katsetades jõutakse just nende kõige täiuslikumateni, mis siis menüüks formuleeruvad. Villa Ammende pooldab kohalikku toorainet ja maitsepuhtust ning roogades räägib pigem tooraine enda eest.