Meie köögis on olulisel kohal tasakaal. Tasakaal nii toidus kui ka pereliikmete vahel. Meie väikest kööki täidavad 3 mees- ja 3 naiskokka, kelle jaoks on pühad kaks põhimõtet. Esimene – homne toit peab olema parem ja põnevam kui tänane. Teine – me ei keskendu lihtsalt kõhutäitmisele, meie siht on külalisele fantastilise emotsiooni loomine.
-
Eelroad
-
Kartul Siiamari, forellimari, suitsumajonees ja porru-kartulivaht13 €
Mis on Eestlase klassikaline praad, mida igaüks teab? Seapraad kartuli ja hapukapsaga. Sellest on ka Herkki inspiratsiooni saanud, kuid et asja ikka omamoodi teha, jagas ta need kolm prae komponenti kolme roa vahel ära. Kartul neist siis esimene. Teid ootab külm eelroog, mis enne lauale jõudmist on läbi käinud nii pannilt, ahjust kui ka sous-vide küpsetuse.
-
Variatsioon kapsast Kartulikreem ja kapsaduo12 €
Nüüd siis teine seaprae komponent - kapsas. Nimelt hapukapsa rammuleem, mille retsepti loomisel on saadud inspiratsiooni Eesti klassikalisest hapukapsasupist, kuid Herkki viis selle nüüd 21. sajandisse. Tasub proovida. Kindlasti maitseb see roog ka taimetoitlastele.
-
Parditerriin Hanemaks, kuivatatud puuvili ja veiniglasuur10 €
Vana head parditerriini Herkki ümber ei teinud, mõni klassika jäägu ikka klassikaks ka. Hermann Ammende oli ju suur jahimees ja pardijaht oli kindlasti tema iga aastases rutiinis. Kes teab, mis sellest pardist tol ajal kõik valmis tehti, küllap oli terriin ka jõululaual. Sai just öeldud, et ei teinud retsepti ümber, aga väike vimka tuli viimasel hetkel ikka sisse – veiniglasuurist sai hõõgveini glasuur.
-
-
Pearoad
-
Madalküpsenud metssiga Kõrvitsakreem, põletatud seen ja verekaste22 €
Kolmas komponent, see kõige tähtsam komponent meie talvisest praest. Kuid mitte lihtsalt sealiha, vaid metssealiha, et oleks midagi erilisemat. See roog on Eesti jahimeeste tunnustuseks, kes meie esiisade traditsioone edasi kannavad ja au sees hoiavad. Metssiga saadavad taldrikul ka verikäkist tehtud kaste ja sügisannid – kõrvits ja seen.
-
Valik porgandeid Porgandikreem, suitsutatud porgand ja porgandi kaste20 €
Porgandid, mis on selle aasta saagist oma tee leidnud Ammende köögivilja salve. Miskit erilist taimetoitlastele. Kuid hea vaheldus ka liha sööjale, sest no kes oleks enne maitsnud 3 erinevat viisi valmistatud porgandit korraga. Porgandite valikule annab erilise nüansi kaste, milles kasutasime seekord miskit võõramaist. Nimelt saab see oma tummise ja magusa meki Sambuca liköörist.
-
Faasanifilee Mustjuureduo, glaseeritud peet, punase veini ja mustika kaste21 €
Sellel aastal on meil menüüs olnud part ja vutt, nüüd siis faasan. Et saaksite nautida erinevaid maitseid. Marco Pierre White on öelnud, et ’’tõeline kunstnik on emake loodus, meie oleme tema käepikendused lihtsalt’’. Faasanid söövad marju, nii on ka meil taldrikus marjad. Mustjuureduo, see on mustjuurest tehtud kreem ja krõpsud.
-
-
Magustoit
-
Loorberi brülee Pohla jäätis, pohla geel ja marineeritud pohl8 €
Loorberi brülee on Herkki üks klassikalisi desserte, mis on erinevatel aastatel ikka ja jälle tema menüüst läbi jooksnud. Saate nüüd proovida, kas maitseb sama. Nagu Ammendede ajal oli marineerimine au sees, siis on ta siia sellel korral ka marineeritud pohli lisanud. Talvisel ajal on pohlad ka hea vitamiini allikas. Laurel brulee
-
Piparkoogi „Tiramisu“ Musta leiva jäätis ja Vana Tallinna siirup9 €
Üks klassikaline Itaalia roog, mis on tõstetud Eesti köögi olemusse. Ära oota siin klassikalist Tiramisu desserti. Siin on kokku pandud mitu Eesti tuntud ja tunnustatud toitu ja jooki – piparkoogitaigen, must leib ja liköör Vana Tallinn. Üllatuge ja nautige!
-
,,Hiiumaa“ Kadakaespuma, kadakajäätis, kuivatatud piim ja Gin Tooniku siirup7 €
See roog on inspireeritud Herkki sellesuvisest ainukesest vabast laupäevast. Perega Kassari säärel pilvise ilmaga metsikute kadakate vahel jalutades heietas ta peas mõtet, kuidas oleks kadakast võimalik mõnda rooga valmistada. Nii sündis idee teha dessert puhtalt kadaka baasil. Kui looduses lund pole, siis saab seda vähemalt Hiiumaa desserdis nautida.
-
Toit pole kunagi pelgalt toit
