Meie köögis on olulisel kohal tasakaal. Tasakaal nii toidus kui ka pereliikmete vahel. Meie väikest kööki täidavad 4 mees- ja 2 naiskokka, kelle jaoks on pühad kaks põhimõtet. Esimene – homne toit peab olema parem ja põnevam kui tänane. Teine – me ei keskendu lihtsalt kõhutäitmisele, meie siht on külalisele fantastilise emotsiooni loomine.
-
Eelroad
-
Hirverostbiif Sinepiseemned, balsamico ja seenemajonees12 €
Hirveliha on eestimaine, kvaliteetne ja tervislik, nagu meil kombeks. Meie köögipere kasutab madalal temperatuuril sous vide küpsetust, et lihas säiliksid kõik kasulikud ained ja puhtad tugevad maitsed. Pihlakad on pärit meie rahahoidja Merikese maakodust.
-
Valge šokolaadi supp Kammkarp, marineeritud sibul ja kurk10 €
Valge šokolaad ja kammkarp – see ei ole kindlasti klassikaline kooslus ega ka pikk traditsioon Hr. Hermann Ammende ajastust. See on hoopis tänapäevane ja uuenduslik supp, sest et me püüame meie köögis traditsioonilistele toitudele lisaks ka innovaatilisust üleval hoida. Maailm ju muutub ja meie koos sellega. Lihtsalt proovige ja nautige!
-
Soolatud siig Tillitrio, mädarõikajäätis ja siiamari12 €
Juba meie esivanemate ajal oli au sees kala soolamine, ikka selleks, et aastaringi kala oleks laual. Seega siis soolatud kala seekord menüüs. Kohalik siig otse Kihnust. Kes teab, see mõmiseb mõnust juba ainuüksi ootusest seda süüa.
-
-
Pearoad
-
Mustjuur Mustjuurekreem, mustjuurevaht ja küpsetatud mustjuur18 €
Mustjuur, mis sügisesest saagist oma tee Ammende köögivilja salve on leidnud. Miskit erilist taimetoitlastele. Kuid hea vaheldus ka lihasööjale, sest no kes oleks enne maitsnud neljal erineval viisil valmistatud mustjuurt. Ühest toorainest on taldrikul 4 erinevat tekstuuri – kreem, vaht, krõps ja kangid.
-
Liivimaa veisepõsk ,,Mulgi puder“, aedviljad ja punase veini kaste24 €
Juba Ammendede ajal tehti veisest shmoorpraadi. Nii valis ka Herkki menüüd täiustama veiseliha, kuid veisepõse, mis on maitsekam kui sisefilee. Pakutav liha on Liivimaa lihaveise mahetoodang, mida on 24 tundi küpsetatud. Uue Eesti köögi ’’Mulgipuder’’, no siin tasub üllatust ja ’’kinoelamust’’ oodata.
-
Huntahven Sellerikreem, lehtkapsas ja küüslaugukaste25 €
Huntahven – mitte just tavapärane menüü valik. Huntahven on levinud Euroopa lääne- ja lõunapoolsetes rannikuvetes ja juba antiikajal kasutati huntahvena rändeid ära selleks, et neid kalu laguunides kasvatada. Suurema ulatuse sai huntahvena kasvatamine möödunud sajandi lõpus. Tänasel päeval tuuakse huntahvenat ka Eestisse ja Herkki serveerib seda koos supertoitudega – küüslauk ja lehtkapsas.
-
-
Magustoit
-
,,Mahakukkunud astelpajukook“ Pohlasorbee, astelpajuvaht ja küpsis9 €
Inspiratsioon selleks koogiks tuli maailmakuulsalt 3 Michelini tärni kokalt Massimo Bottura ’’Oops! I dropped the lemon tart.’’ Võib öelda, et sel puhul serveerime etendust taldrikul. Väike vahemärkus kokalt on, et selle roa taldrikule serveerimise ajal ei tasu oma jalga kööki tõsta.
-
Must leib ja šokolaad Leivajäätis, karamellkaste Vana Tallinnaga ja hapukoorekreem9 €
Veel üks efektne magustoit. Sajandeid eesti köögis oma kohta omanud must leib ja hapukoor on seekord leidnud oma tee desserdi menüüsse. Vana Tallinn – parimate vürtside, eksootiliste tsitrusviljadega ja ehtsa rummiga liköör, sobib kui valatult leiba ja šokolaadi saatma.
-
Luuüdi-brüleekreem Maapirnijäätis, besee ja seenemajonees9 €
Nii luuüdi-brüleekreemi, kui ka maapirnijäätise valmimisloost saab Herkki raamatust lugeda. Ka retseptid on seal olemas. Kuid miks just need kaks rooga raamatus on? Luuüdi brüleekreem esindab Herkkile südamelähedast ninast sabani mõtlemist ja on üks tema ’’hullemaid’’ ideid. Maapirnijäätiseni jõudis Herkki, kui soovis nihutada jäätise tegemise piire ja luua juurviljajäätis.
-