Ammende köögis on olulisel kohal tasakaal. Tasakaal nii toidus kui ka pereliikmete vahel. Meie väikest kööki täidavad vahvad kokad, kes teevad kirega süüa ja kelle südamed paneb kiiremini põksuma värskest toorainest roogade valmistamine. Kuid suurepäraste roogade valmistamisest veelgi olulisem on meie kokkade jaoks köögi meeskond, kellega koos õlg-õla kõrval päevast päeva toimetatakse. Koos uusi maitseid ja roogi katsetades jõutakse just nende kõige täiuslikumateni, mis siis menüüks formuleeruvad. Villa Ammende pooldab kohalikku toorainet ja maitsepuhtust ning roogades räägib pigem tooraine enda eest.
-
Hommikusöögi á la carte menüü kuumad valikud
-
Munapuder käsitööpesto ja peekoniga
Kohalike kanade munad väikese vahukoorega, et tulemus saaks kreemisem. Pesto on värskest kraamist, mis parasjagu kättesaadav. Muidugi omatehtud. Peekon on krõbe, ahjus küpsetatud.
-
Kitsejuustuomlett kirsstomati ja rohelise salatiga
Ka omletile on kreemisust sihtides sorts vahukoort lisatud. Kitsejuust on otse loomulikult meie lemmiku, Kalamatsi meierei oma.
-
63°C juures küpsetatud muna, brioche’i ja soolatud lõhefileega
Ei, see ei ole lihtsalt muna. See on tund aega küpsenud ja lõikamisel täpselt parasjagu voolava kollasega. Soolalõhe on punapeediga timmitud, nii värvi kui maitse pärast. Brioche on kohapeal tehtud, mõnusalt võine.
-
Härjasilmad BBQ pardi- confit´iga ja ubadega tometikastmes
Taldrikul on kohalikud munad ja öö läbi ahjus pehmenenud pardij algade rebitud liha, maitsestatud isetehtud meese ja sinepise BBQ kastmega. Tomatikastmes oad keedetakse igal hommikul Ammende köögis, sibul, küüslauk ja oma peenra vürtsid maitset täiendamas.
-
Pannkoogid kohupiima ja maasikamoosiga
-
Kuid see pole veel kõik
Lisaks kuumadele á la carte roogadele tuuakse hommikusöögiks laule ka palju muud - värsked pagaritooted, kala, liha ja juustu valik, magusad ampsud, puuvili, käsitöö limonaad, vahuveini, kohvi, tee jpm
-
25 €
Hommikusööki pakume iga päev 7.30-11.00.
-