Meie köögis on olulisel kohal tasakaal. Tasakaal nii toidus kui ka pereliikmete vahel. Meie väikest kööki täidavad 4 mees- ja 2 naiskokka, kelle jaoks on pühad kaks põhimõtet. Esimene – homne toit peab olema parem ja põnevam kui tänane. Teine – me ei keskendu lihtsalt kõhutäitmisele, meie siht on külalisele fantastilise emotsiooni loomine.
-
Pika laua õhtusöögimenüü
-
Hirverostbiif Sinepiseemned, balsamico ja seenemajonees
Hirveliha on eestimaine, kvaliteetne ja tervislik, nagu meil kombeks. Meie köögipere kasutab madalal temperatuuril sous vide küpsetust, et lihas säiliksid kõik kasulikud ained ja puhtad tugevad maitsed. Pihlakad on pärit meie rahahoidja Merikese maakodust.
-
Valge šokolaadi supp Kammkarp, marineeritud sibul ja kurk
Valge šokolaad ja kammkarp – see ei ole kindlasti klassikaline kooslus ega ka pikk traditsioon Hr. Hermann Ammende ajastust. See on hoopis tänapäevane ja uuenduslik supp, sest et me püüame meie köögis traditsioonilistele toitudele lisaks ka innovaatilisust üleval hoida. Maailm ju muutub ja meie koos sellega. Lihtsalt proovige ja nautige!
-
Liivimaa veisepõsk ,,Mulgi puder“, aedviljad ja punase veini kaste
Juba Ammendede ajal tehti veisest shmoorpraadi. Nii valis ka Herkki menüüd täiustama veiseliha, kuid veisepõse, mis on maitsekam kui sisefilee. Pakutav liha on Liivimaa lihaveise mahetoodang, mida on 24 tundi küpsetatud. Uue Eesti köögi ’’Mulgipuder’’, no siin tasub üllatust ja ’’kinoelamust’’ oodata.
-
Huntahven Sellerikreem, lehtkapsas ja küüslaugukaste
Huntahven – mitte just tavapärane menüü valik. Huntahven on levinud Euroopa lääne- ja lõunapoolsetes rannikuvetes ja juba antiikajal kasutati huntahvena rändeid ära selleks, et neid kalu laguunides kasvatada. Suurema ulatuse sai huntahvena kasvatamine möödunud sajandi lõpus. Tänasel päeval tuuakse huntahvenat ka Eestisse ja Herkki serveerib seda koos supertoitudega – küüslauk ja lehtkapsas.
-
,,Mahakukkunud astelpajukook“ Pohlasorbee, astelpajuvaht ja küpsis
Inspiratsioon selleks koogiks tuli maailmakuulsalt 3 Michelini tärni kokalt Massimo Bottura ’’Oops! I dropped the lemon tart.’’ Võib öelda, et sel puhul serveerime etendust taldrikul. Väike vahemärkus kokalt on, et selle roa taldrikule serveerimise ajal ei tasu oma jalga kööki tõsta.
-
59 €
-
-
Joogipakett
-
Siider Jaanihanso HQ Brut NV Pärnu/Eesti
-
2015 Merlot Bolyki Eger/Ungari
-
2018 Timorasso Valter Massa Derthona Colli Tortonesi Piemonte/Itaalia
-
2011 Chateau La Fleur de Jaugue , Grand Cru Classe Saint Emilion/Bordeaux/Prantsusmaa
-
2016 George Duboeuf Saint- Veran Prestige Burgundia
-
2015 Pietra Pura Dolceluna Primitivo di Manduria Puglia/Itaalia
-
39 €
Kui teil on erideet, siis palun andke meile sellest 48 tundi ette teada.
-